Privacybeleid bij Luxurious Shopping by Laetitia

Versie 1.2
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 2018-05-25 en overeenkomstig de GDPR/AVG act

Wij zijn er ons van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website of webshop gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Luxurious Shopping  en is opgesteld overeenkomstig de GDPR richtlijnen die actueel worden per 25/5/2018. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren. Indien U op-en of aanmerkingen heeft op dit beleid kunt u dit ter kennis geven via het Privacy mail adres 

Luxurious Shopping respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Luxurious Shopping verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring. Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacy beleid, kunt u terecht bij Opdekamp Jo op mail adres jo.opdekamp @ luxurious-shopping.be.  

Verwerkingsdoeleinden

Luxurious Shopping verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van klanten voor klanten- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen, facturatie, profilering (zoals klantverjaardagen en versturen van cadeaubonnen-informatie bij een verjaardag) en het verzenden van specifieke reclame omtrent Luxurious Shopping activiteiten.

Rechtsgrond(en) van de verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1. (a) toestemming, (b) noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst, (c) noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting, (f) noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen om te ondernemen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. a) toestemming, heeft de klant steeds het recht om de gegevens toestemming terug in te trekken.

Overmaken aan derden

Indien dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen de persoonsgegevens van de klant worden gedeeld met andere vennootschappen (van de Trend-Events BVBA groep) binnen de Europese Economische Ruimte die rechtstreeks of onrechtstreeks met Trend-Events BVBA verbonden zijn of met enige andere partner van Trend-Events BVBA.

Luxurious Shopping garandeert dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens.

Bewaarperiode

De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn (vijf jaar, waarna opnieuw expliciete toestemming wordt gevraagd van de klant voor gegevens gebruik bij toepassing van artikel 6.1 a) toestemming) die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding). 

Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 (e) of (f), met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.

Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.

Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om:

  • zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen; en/of
  • een e-mail te verzenden naar het volgende e-mailadres: privacy@luxurious-shopping.be;

Direct marketing

De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing.

Klacht

De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

Cookies

Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen in onze klanten, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Luxurious Shopping of die van een derde partij. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief

De klant kan bij zijn registratie van een account specifiëren of hij gebruik wil maken van de nieuwsbrief. Onderaan iedere mailing vindt u de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen of om u af te melden. De inschrijving op de nieuwsbrief is bovendien ook te wijzigen door in te loggen in uw klantgegevens.

Wij gebruiken Mailchimp voor het beheer van onze nieuwsbrieven. Wij gebruiken hiervoor een 'dubbele opt-in" waardoor de onderschrijver van de nieuwsbrief een afzonderlijk mail ontvangt na zijn inschrijving via de website om de inschrijving op de nieuwsbrief te bevestigen. Trend-Events BVBA/Luxurious Shopping BVBA heeft het DPA (Customer EU Data Processing Addendum) onderschreven.

Aanpassen/uitschrijven communicatie

Als u uw gegevens aan wilt passen of uzelf uit onze bestanden wilt laten halen, kunt u contact met ons op nemen. Zie mailadres privacy bij Luxurious Shopping.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

U kunt het gebruik van de cookies die deze webshop gebruikt volledig verwijderen, behalve de functionele cookies die Prestashop gebruikt, middels deze link.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen:

Trend-Events BVBA/Luxurious Shopping by Laetitia
Heidestraat 77 - 3621 Rekem-Lanaken
089 25 75 83 
info@luxurious-shopping.be